Γυμνάσιο Αγ. Κωνσταντίνου – Βιωματικό Ποιητικό Εργαστήρι

Βιωματικό Ποιητικό Εργαστήριο Αγίου Κωνσταντίνου

Κοσμάς ο δάσκαλος ο Αιτωλός, ο Ελύτης,  ο Σολωμός, Βουκάτιον, Βουφαβέντο, Άγιος Ιλαρίωνας, Βραχώρι!
Η ποιητική διαδρομή διασχίζει λαγκάδια και χαράδρες, συνομιλεί με “πάθια και καημούς” και καταλήγει σε ηλιοβασιλέματα.
Η ποίηση είναι η αντανάκλαση του υποσυνείδητού μας, το καταφύγιο στα σφάλματά μας, το πέρασμα από τον οργισμένο μας αγώνα προς την κάθαρση.
Κύπρος και Ελλάδα, συνοδοιπόροι στον χρόνο και στον χώρο, συναπαντήθηκαν για άλλη μια φορά και ξεδιπλώθηκαν μέσα από τις νεανικές φωνές.
Βιωματικό Ποιητικό Εργαστήρι ” Μια χαραμάδα στο κλειστό παράθυρο, να γίνει δύναμη ζωής” στο Γυμνάσιο Αγ. Κωνσταντίνου Αγρινίου το οποίο και ευχαριστούμε βαθύτατα για τη μοναδική, ελληνική υποδοχή. Μαζί μας το Γενικό Λύκειο Παραβόλας το οποίο συμπλήρωσε ουσιαστικά την εξαιρετική ομάδα μας.
Πολλές και θερμές ευχαριστίες στους Διευθυντές αντίστοιχα Grigoris Skiadas και Athanasios Sardelis, τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων, την Διευθύντρια και φίλη του Γενικού Λυκείου Θέρμου,  Ulla Tigkas Mustikainen. Εδώ στο Αγρίνιο βιώσαμε πραγματικά, τι θα πει Ελλάδα, αξίες, γνησιότητα, αγκαλιά φιλοξενίας. Θερμό ευχαριστώ σε όλα βεβαίως τα “όμορφα” παιδιά.
Ευχαριστίες όπως πάντα στη Διεύθυνση Μεσης Γενικης Εκπαίδευσης και στη συνεργάτιδά μου Eleni Ioannidou.
Και όλοι αντάμα ας χαθούμε στα ηλιοβασιλέματα εδώ, συλλογικά:

Δεν έχουμε φτάσει ως το τέλος
Τα ηλιοβασιλέματα κρατάνε περισσότερο τον Αύγουστο
Παρατηρητήριο της σκέψης τα βουνά μας
Βάρκα στη λίμνη οι πόθοι μας
γιοφύρι αψιδωτό κάθε ματιά μας
Και συναντιόμαστε ξανά
Ελλάδα μάνα
Εκεί
στην κορυφή με τον σταυρό τον ξύλινο
Εκεί όπου ο ποιητής
αγναντεύει τη θέα από ψηλά
γράφει στον χρόνο
και υμνεί τιςπαπαρούνες του βυθού
Δεν έχουμε ακόμα φτάσει ως το τέλος
Από αύριο
τα σφάλματά μας θενά γίνουν
δύναμη και ζωή
Οι θάλασσες μας, τα λαγκάδια μας
θα ημερέψουνε τον κόσμο
Εμείς, μάνα Ελλάδα μου
θα ξημερώνουμε μαζί τα ηλιοβασιλέματα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

(Visited 8 times, 1 visits today)

Γρηγόρης Σκιαδάς

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο. Σπούδασα Αγγλική Γλώσσα & Φιλολογία στο Ε.Κ.Π.Α με μεταπτυχιακό στη Φιλολογία Πατρών. Φοίτησα Διοίκηση & Οικονομία στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας και παιδαγωγική στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Πάτρας. Μιλώ την Αγγλική και Ισπανική Γλώσσα. Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο χώρο της επιστήμης της Γλωσσολογίας και ιδιαίτερα στην Ανάλυση Συνεχούς Λόγου (Discourse analysis) καθώς επίσης στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και την Οργανωσιακή Συμπεριφορά με έμφαση στην εφαρμογή τους στο χώρο της εκπ/σης, της σχολικής τάξης ή της εκπ/κής πολιτικής. Τα λογοτεχνικά μου ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ποίηση. Έχω συμμετάσχει και βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ποιήματά μου ή βιβλιοκριτικές έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά όπως και στο λογοτεχνικό μου ιστολόγιο ή κανάλι. Ο “λόγος” μου αποτελεί έκφραση βιωμάτων/εμπειριών, μια προσπάθεια αυτοδιαγνωστικής προσέγγισης των πραγμάτων πίσω από το αληθοφανές ή απλά ορατό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.